Hallå där Karin Wallin!

Karin Wallin Foto: Kate Gabor Meg Medieddagarna

Karin Wallin, Senior Partner och en av grundarna till rekryteringsbolagen Maquire och Jerrie

                                

Ni har valt att engagera er i Meg Awards nya kategori ”Årets Rekrytering inom mediebranschen”, varför?
Vi tycker att det är ett utmärkt initiativ att lyfta och uppmärksamma betydelsen av professionellt rekryteringsarbete inom mediebranschen. Det vill vi hjälpa till att premiera.
 
Varför är mediebranschen intressant för er?
Mediebranschen befinner sig i en stark och mycket spännande förändring. Det handlar mycket om hur man ska paketera sitt erbjudande och hur man skall ta betalt för nya och gamla produkter och tjänster i ett helt nytt medielandskap som fortsätter att förändras i raketfart. Men för att lyckas med det och bli en vinnare måste man kunna attrahera och rekrytera rätt kompetens och inte minst ledare, och det är vår kärnkompetens.
 
Beskriv företagen Maquire och Jerrie!
Maquire grundades 2007 med en stark övertygelse om att det måste gå att förändra en omodern bransch. Företaget formar framgångsrika ledningsteam för sina kunder genom att rekrytera och utveckla ledare. Systerföretaget Jerrie grundades 2012 och är specialister på att rekrytera just specialister. Sedan starten har Jerrie och Maquire haft över 30 % tillväxt per år och finns i Stockholm, Göteborg och Borås och har kunder över hela landet. Namnen på företagen är inspirerade av filmen Jerry Maguire som handlar om att följa sina värderingar och övertygelse och göra något man tror på från hjärtat.
 
Vilka är kriterierna för att få den åtråvärda titeln Årets Rekrytering?
Vi kommer att belöna nytänkande, mod och kreativitet. Priset kan gå till en person, ett företag eller en organisation som vågat något utöver det vanliga inom området rekrytering. Det kan t ex handla om rekrytering av en person med oväntad kompetens eller bakgrund, en rekrytering som medfört nya innovativa befattningar eller exempel där man gått utanför sitt redan kända nätverk för att finna rätt person.
 
Vad får vinnaren?
Mottagaren av Årets Rekrytering får konsult- eller rekryteringstjänster från Maquire eller Jerrie till ett värde av 50 000 kr och en ärebetygelse i form av ett inramat och vackert designat diplom.
 
Vilka kan nominera till MegAward?
Alla är välkomna att föreslå kandidater till de olika kategorierna. Vi tar emot nomineringar fram till den 12 februari, kl 12.00. Prisutdelningen sker den 7 april på Meg, vilket också är ögonblicket då vinnarna offentliggörs.

Om MegAward

MegAward instiftades 2012 med kategorin Årets Förnyare och har hittills delats ut tre gånger. Från 2016 utökas MegAward med två nya priskategorier - Årets Startup och Årets Rekrytering.
 
MegAward – Årets Rekrytering inom mediebranschen, presenteras tillsammans med Maquire och Jerrie.